(ФОТО) Аце однел цело јагне на одморот во Грција, го прнесе преку граница во гепек: Сега имам седум дена за јадење

Во група на Фејсбук со над 200.000 членови, се појави објава која насмеа многу луѓе. Имено, Александар од Куршумлија во Грција однел ни помалку ни повеќе туку цело печено јагне, а фотографиите ги објавил во групата „Грчка инфо“.

Членовите на оваа група не можеа да одолеат да ја коментираат оваа симпатична ситуација.

„Секоја чест, јас носев три килограми печено говедско месо, чварки и колбаси, но не го носев целото јагне“; „

Признавам дека ми дадовте домашна задача, ќе ве контактирам кога ќе ја решам“;

„Само вие сликајте, кога ќе ги видат грчките цариници сами ќе јадат се“, гласат дел од хумористичните коментари кои од минута во минута се зголемуваат.

Некои се пошегуваа дека сега, покрај традиционалните туристи, сега имаме и туристи од јагнешко месо.

Авторот на објавата и самиот „сопственик на печењето“ ја коментираат ситуацијата за Телеграф.рс.

„Го испековме во Куршумлија и го завиткавме во фолија, го ставивме во багажникот и се упативме кон Пефкохори. Седум дена ручавме секој ден“, заклучува Александар Милетиќ од Куршумлија, чија објава предизвика лавина коментари на Фејсбук.

Освен печење, одморот на Александар не би можел да биде целосен без домашна ракија.

Едно е сигурно, овој човек знаел да си угоди, а дали е соодветно (како што коментираат некои, зборувајќи за култура), останува да се заклучи.