(ФОТО) Градски автобус хармоника се преполови во близина на Машински факултет

Страшна сцена е снимена на Машинскиот факултет. Автобусот на градски превоз буквално се подели на два дела, односно дошло до несреќа во зглобниот дел.

Автобусот навистина се подели на половина, а ГСП потоа ни потврди дека тоа се случило на релација 65 и дека нема повредени.

Тоа е исклучително ретка и необична ситуација на која ни најстарите работници не се сеќаваат на улиците во градот.

За среќа нема повредени.Се претпоставува дека возачот навреме видел што се случува и брзо реагирал, известуваат од ГСП во Белград.

Имаше и работници кои се обидуваа да одвојат разни прачки и инсталации кои беа целосно деформирани по овој инцидент. Потоа, автобусот го влечеле во два дела – прво предниот, а потоа и задниот.