(ФОТО) Еден од најпознатите македонски музичари вози на бугарски таблички

Општо познато е дека голем број Македонци поседуваат бугарски пасош од најразлична побуда. Едни го користат да се иселат и полесно да најдат работа во европската унија.

Други го користат за полесно остварување за бизнис, а некои за да дојдат до поефтини возила, како и други низи причини.

Управувањето на возила со бугарски регистерски ознаки во Македонија од наши граѓани не е ништо ново и секојдневно може да се забележи.

А очигледно еден од они кои управавуваат на бугарски таблички е и еден од најзпонатите наши музичари, Џими Мицевски од Молика.

За него е познато дека е голем љубител на моторите, па неодамна објави фотографија како вози мотор – крос со бугарски регистерски ознаки.

Вакви возила вообичаено управуваат лица кои поседуваат патна исправа на нашиот источен сосед, но не е познато дали и Џими има двојно државјанство.