(ФОТО) „Патлиџан туризмот“ годинава започна порано: На плажа се мезеше векна леб, нарезак и патлиџа

„Патлиџан туристи“ – фраза што секоја година се појавува меѓу Балканците со првото појавување на море се појавува и опстојува до крајот на летото, ниту годинава не падна во заборав. Доказ за тоа е фотографија која се појави на Инстаграм.

И додека многу туристи тајно одат на одмор токму во таков стил, други воопшто не се срамат да откријат дека на море тргнале со багажникот полн со храна, вклучувајќи ги и неизбежните домати. З.

„Започна луксузниот доматен туризам. Само Јадранот, жежок ветер и мирис на сол“, стои во описот на фотографијата што се појави на страницата на Инстаграм „Сав тај луди балкан“.

Како што можете да видите на фотографијата, покрај главниот актер – доматите – има неколку лименки со нарезак и леб.

Под фотографијата која се споделува на социјалните мрежи многумина се пошегуваа, но имаше и такви кои сериозно ја сфатија ситуацијата и напишаа дека не гледаат зошто има толкава врева околу оваа теама.