(ФОТО) Полицијата запрела тракторист, а она што го носел во приколката ги запрепастило – не можеле да си поверуваат на своите очи од глетката

Косовската полиција минатата ноќ зап лени 70 гајби за пиво и над 2.500, како што изјавија, мали птици за кои се сомнева дека се шве рцувани од Централна Србија.

Едно лице исто така беше уапсено – маж Ј. Ј од Ранилуг. Членовите на граничната единица, како што прецизираат од косовската полиција, добиле информации за сомнителни движења и ги засилиле патролите во источниот дел на Косово, т.е. во близина на Конхудискиот премин.

Така, околу 19:30 часот, тракторот со приколиц бил запрен на планинскиот пат со кој управувал Ј. Ј. и во него пронашле 20 гајби од пиво „Туборг“ и 50 гајби од пиво „Зајечар„ и 2.550 мали птици.

Ј. Ј. тогаш беше уапс ен и прив еден во Граничната полициска станица за разговор.

Случајот го водат полициските единици на регионалната администрација на граничната полиција источно, во координација со обвинителството, царината и агенцијата за храна и ветеринарство.