(ФОТО) Спасен Силјаноски конечно сликовито објасни што значи „зладоба“

Прерасна во еден од најбараните македонскиот фолк пејачи, а неговото име и презиме е веќе добро познато на наштата естрада, Спасен Силјановски.

За него познато е дека покрај тоа што е извонреден пејач, тој е познат и како композитор. Спасен потекнува од с.Пополжани Кичевско, за кое вели дека е најубавото местенце во Македонија.

Човек со мелодичен глас и секогаш со насмевка и позитивна енергија е нашиот фолк пејач Спасен Силјаноски.

Спасен е еден од ретките македонски пејачи кој ја негува и пее исклучиво македонската музика, и како што вели, иако се едуцирал со секаков жанр на музика го нервира тоа што кај нас е доминантна туѓата музика повеќе од нашата.

Неодамна при едно свое гостување во една наша емисија тој говореше за својата кариера и почетоците.

Во последно време за него се прочу и во регионот и тоа најмногу благодарение на хитот „Ќе ти дојдам вечер“.

Особено интересен е зборот зладоба кој привлече големо внимание и многумина го прашуваа за значењето на истиот и кое е тоа време.

Неодамна Спасен на својот фејсбук профил го објави овој збор сликовито.