Јасна синот ја исфрлил од дома и ја извел на суд: Душата ми крвари, секоја мајка ќе се разболи од ова, плаќам кирија на моето дете

Врската помеѓу мајката и детето понекогаш знае да биде комплицирана, а госпоѓа Јасна тврди дека и „крвари душата“ поради страшниот однос со синот. Токму поради ова, сите болести кои ја снашле оваа 65-годишна жена ги препишува исклучиво на стресот со кој живее со години од раѓањето – поради што животот и е се потежок и потежок.

Јасна (65) од Хрватска боледува од неколку хронични болести, а има и многу операции. „Секоја мајка би се разболела од стресот што го доживува со години поради нејзиниот син. Имам неколку хронични болести и имам неколку тешки операции. Многу ми е тешко да се движам“, објаснува Јасна.

“Мојот син ме избрка од дома пред осум години. Потоа отидов да живеам во куќата на мајка ми. Тогаш мајка ми доби деменција и бев принуден да ја сместам во старечки дом. Сепак, таа и даде дел од куќата на нејзиниот внук, на син ми. Оттогаш и јас сум кираџија кај него“, известува г-ѓа Јасна, пишува порталот „Моје време“.

„Адвокатот беше толку неспособен што не успеа да ме врати во сопствената куќа. Само на суд беше договорено мојот син да ми го плати домувањето. Судот му наложи да има уште неколку обврски кон мене, но тој не се придржува со што било.“ признава овој несреќен пензионер.Синот доаѓа само еднаш месечно, да ја плати киријата и тоа е се што прави.

„Ме манипулира на секој можен начин, само за воопшто да не ми помогне, еднаш годишно се гледам со мојата снаа. Се прашувам зошто судството и институциите не помагаат во случаи како мојот!? “, прашува таа и додава дека осаменоста некако би издржала, но ниту една мајка не може да го издржи одбивањето што го доживеала.

Свесна е дека ако здравјето продолжи да и се влошува, во иднина нема да може да донесе ниту половина леб од продавницата.

„Осамена сум, тешко ми е дури и да готвам во оваа состојба. Ништо не можам да облечам, а одењето во шопинг ми станува се поголем проблем.Овие денови од моето пензионирање ги живеам во постојан стрес“, признава несреќната мајка Јасна.