Ја паметите ли Нина која продаваше крофни за татка си – еве го епилогот што постигна

На крајот на јуни цел Нови Сад мирисаше на крофните на единаесетгодишната Нина Нинковиќ која ги продаваше на улица за да собере пари за лекување на нејзиниот татко.

Благодарение на жителите на Нови Сад кои со недели стоеја во ред за да купат крофни за да и помогнат на Нина и нејзиниот татко, но и на сите добри луѓе ширум Србија кои се вклучија во кампањата за собирање средства, тато Зоран сега е мајка на Нина. Наташа изјави за nova.rs., подобро.

Таа вели дека таткото, поради кој е започната целата оваа акција, цело време бил дома и ги криел солзите. Тој беше горд на својата ќерка.

Наташа истакнува дека Зоран до сега не се огласил поради моменталната здравствена состојба, но дека во одреден момент ќе не контактира. Моментално се чувствува добро, и полека ги подготвува торбите за второто патување во Русија.

„На почетокот на август останавме во Москва, на клиниката за која аплициравме. Зоран е подобар и се надеваме дека така ќе остане. Лекарите рекоа дека состојбата може да се одржува со лекови, но сака да доаѓаме пак во октомври, ако треба и во декември, па што почесто. Русите, инаку, се детални, бараат силни анализи, па така и направивме. Се разбира, лекувањето ќе трае долго, да не речам можеби цел живот, но важно е да е добро“, изјави Наташа.

Нина, благо кажано, „го освоила целиот свет“, вели нејзината мајка, додавајќи дека не може да најде зборови да опише што доживеале и што постигнала нејзината ќерка.

„Нина е… дар од Бога“. Нина направи чудо, но не е свесна за тоа. Таа едноставно нема високо мислење за себе, а според неа сето тоа е нормално. Живее исто како и порано, но луѓето ја препознаа нејзината енергија, ги препознаа нејзините семејни вредности.“