(ФОТО) Митко Јанчев видно насмеан во друштво на преубава жена

Како што е познато, Митко Јанчев, првиот човек на Кавадарци иако поради својата фунцкија има доста обврски, сепак наоѓа време и е посветен семеен човек.

Митко Јанчев е во брак со сопругата Веселка со која има три деца од кои два син Никола и Стојанче како и ќерката Мила.

За Митко Јанчев е познато дека е дипломиран инженер-геолог на Универзитетот „Гоце Делчев” Штип, а Магистерските студии на истиот ги завршува во отсекот на техничките науки, петрологија, минералогија и геохемија.

Поупуларниот Мито важи и за голем помагател на најразлични настани, но и хуманист, а богами знае добро да го одврзе ќесето кога станува збор за своето семејство.

Јанчев вчера беше присутен на настан во неговиот град Кавадарци одрганизиран од Винарија Тиквеш на кој присуствуваа многу познати личности од земјава. Она што привлече внимание е фотографијата на која градоначалникот Јанчев е особено среќен до инфлуенсерката Миа Костова.