Category: Вести

Миленко Неделковски до Никола Груевски: Еве, ВМРО ја води државата, повели врати се во Македонија

Познатиот македонски новинар и коментатор Миленко Неделковски секојдневно е активен на своите профили на социјалните мрежи. Така беше и утрово кога упати порака до екс...

Србите „открија“ нов премин од Македонија кон Грција: Поминавме за 10 минути, пред нас само еден автомобил

Огромни гужви на граничните премини кон Грција се главна тема на српските туристи деновиве. Како што пишуваат преку социјалните мрежи, редиците на граничните премини се...

Нема кој да ги вози граѓаните: И таксистите од овој македонски град замина на сезонска работа во Хрватска, Грција, Бугарија

И таксистите заминаа на работа во странство, недостиг на вработени се бележи и во оваа дејност. За повеќе пари или подобар живот егзистенција бараат во...

Горан по она што му го направиле на неговиот татко Стево во струмички дом за стари лица: Им давав кеш пари, 650 евра месечно

Нехумано и неетички е тврдењето на надлежните од домот за стари лица „Св.Јован„ во Струмица, дека раните по телото се резултат на ненавремено носење на...