(ВИДЕО) Обедини 3000 Македонци на едно место во Швајцарија – вечер за паметење

Македонската дијаспора ја има насекада во светот, а ако зборима за масовност, пред се во Европа таа се издвојува во Швајцарија.

Од година во година нашата дијаспора постојано се зголемува во Швајцарија, а тамошните Македонци често знаат да се дружат.

Па така изминатио викенд гостинка беше нашата позната пејачка Елена Велевска кој ги сподели своите импресии:

Почитувани пријатели,од срце ви благодарам за поддршката на најголемиот настан за оваа година,на кој присувствуваа 3000 гости.

Најпријатно сум изненадена од луѓето кои специјално дојдоа од Македонија да го поддржат овој концерт во организација на најголемото друштво “Пирок”.

Да сте здрави и живи и секогаш вака сплотени.Да живее Македонија.