(ВИДЕО) Црн густ час и пламен – гори навивачкото село во Катар – голем број пожарникари упатен на лице место

Како што е познато во тек е Светското фудбалско првенство кое што се игра во Катара, а натпреварите веќе се веќе играат.

Како што пренесуваат медиумите, во навивачкото село „Северен остров Кетаифан“ се запалила зграда, а пожарникарите се на пат.

Првичните информации говорат дека нема по вредени иако се уште нема официјалани информации.

Се проширил густ црн чад, а огнот бил видлив од голема далечина, па а лармот брзо бил вклучен.

Во близина на пожарот се поставени импровизирани шатори за навивачите.

На лице место веќе се упатени бројни пожарникарски екипи, па наскоро се очекуваат подетални информации.

Првите снимки кои се појавија на социјалните мрежи од споменатиот настан може да се видат тука.