Замина во Швајцара да заработи за живот, но живото на Миле згасна за време на работа – родите откриваат: Постојано се жалеше од условите

Миле Бојиќ пред неколку дена на 44 години се упо кои на градилиште во Швајцарија. Кога Миле се обидувал да демонтира дел од зградата на која работеле, бетонските скали паднале врз него. Неговите роднини и пријатели без зборови од бол ка!

Миле се упо коил на лице место, веднаш, а друи вечерта бил извлечен од урнатините од спасувачките служби кои работеле неколку часа пред да успеат да го пронајдат телото.

Неговиот братучед Младен Матиќ не може да се помири со оваа тешка судбина.

– Беше љубезен во секој поглед и имаше толку големо срце. Како и сите нас, тој со години е дел од хуманитарна организација која собира средства, облека и основни потреби за српските семејства во тешкотии – вели Младен.

– Бевме пријатели од детството, родени и израснати во иста земја. Беше голем спортист и работник. Но, Миле не беше среќен на работа.

Веднаш ни кажа дека работните денови му се многу напорни. Исцрпувачкото темпо, на добро и на лошо време, диктирана од претприемачката потреба што побрзо да се заврши работата, за да се намалат трошоците што е можно повеќе, сето тоа го оптоварува – револтирана е роднината и додава дека семејството ќе бара одговорните и казна за она што се случило.

На социјалните мрежи пријателите на Миле истакнаа дека тој бил многу дружељубив и дека сите го сакаат.

– Не е чудно што 300 луѓе го испратија Миле во туѓа земја. Сите го сакаат затоа што е еден од најдобрите луѓе што го запознав – напишал еден пријател и истакнал дека Миле многу ќе му недостига.