Македонија се тресеше – регистриран земјотрес, познато и каде беше епицентарот

Балкански полуостров се тресе. Откак утрово беше забележан оној во Босна и Херцеловина со јачина од 4, 6 степени според Рихтерова скала, сега имаме и кај нас.

Според првите податоци, епицентарот бил на 27 километри северозападно од Травник и Зеница, а имаше и во соседна Грција.

Попладнево според официјалните подацои се почуствувал и кај нас и тоа се знае каде бил епицентарот.

Земјотрес со јачина од 2 степени денеска е регистриран во близина на Кичево.

Епицентарот бил на 17 километри од градот. Потресот бил на длабочина од 10 километри.