Панчо од ДНК откри какви луѓе се почесто за жал запознава во животот и и упати моќна порака

Владимир Блажев или попознат како Панчо ДНК или ДЏ Шорти на својот профил на фејсбук сподели статус во кој што вели:

Има многу луѓе на земјинава топка но денес ретко кој е човек.

Се почесто ( за жал ) низ животот запознавам луѓе кои кога ќе дојдат на некоја “битна” позиција курињата им растат отприлика по 5цм, забораваат од каде дошле и дека секоја позиција и фотеља е менлива, а животот е еден долг маратон.

Да запамтите дека пријатели се прават кога сте на позиција за непријатели е најлесно.

Големината во човекот е да не се промениш и не заборавиш од каде си дошол и што си бил пред да бидеш она што си денес,
а можеби најбитно

никогаш да не ги заборавиш оние кои било со тебе додека најискрео сте се дружеле и сте делеле бурек после град зошто сте немале за цел.