Петар утрово пред продавница: Бабичката ми вели – како бре внучко да го преранам внучето, а јас еве нема да јадам

Политичарот Петар Богојески утрово се огласи на својоата фејсбук страна каде што сподели објава во која вели:

Сиромаштија на секој чекор. Утрово пред Гранап ме застана една бабичка… цел живот чесно работела, никому ништо не ук рала… а зема 11.300 ден пензија!

Вика, внучко 5.000 не ме расправаат со сметките… а гледам да штедам и светло и ТВ не палам… клима немам, готвам и перам во евтино… и пак сметките се исти!

Имам внуче, на мене остана, тра гедии во семејството…Сега треба со 6.000 цел месец да купам храна за него, малку и за мене… а денес со 2.000 ништо не купив! Не стигаат ниту за леб!

Како бре внучко да го преранам внучето, а јас еве нема да јадам?! Што да и кажам на бабичкава?!? Еве вие кажете? Да гласа за мене?
Срам ми е уста да отворам!

Толку сум не рвозен, ми доаѓа да уб ијам некое од го мнава ненаситни, што се теп аат за тендери! Има се да платите еден ден! Каде згрешила бабата?!?

Што да направи?! И уште истите б анди што не доведоа до ова дереџе ќе ги трпиме?! Ама вие си знаете!