Познатиот македонски новинар пред неколку моменти се огласи за Боркица Груевска: Конечно

Как што е познато, пред неколку месеци беше објавено дека сопругата на поранешниот премиер, Никола Груевски, Боркица Груевска пред Основниот граѓански суд во Скопје поднела барање за развод.

Судскиот оглас беше објавен во Службен весник, бидејќи Груевски не е достапен и нема друг начин тој да биде информиран.

-Пред Основниот граѓански суд во Скопје е поднесена тужбата од тужителката Боркица Груевска од Скопје, против тужениот Никола Груевски од Скопје, со непозната адреса, за развод на брак, со вредност на спорот 20.000 денари, се вели во огласот.

За привремен застапник на Груевски е поставена Габриела Јакшевски, адвокат од Скопје.

Боркица му е втора сопруга на поранешниот премиер , со кого се омажи во мај 2007 година и имаат две ќерки.

Во 2018 година Груевски избега во Будимпешта откако беше осуден, а веќе има и неколку други пресуди.

Познатиот македонски новинар Зоран Божиновски Буревески вечерва на својот профил на фејсбук сподели дека конечно Боркица се развела: