Се огласи Никола, момчето кое вчера беше притворено и откри со што се соочил и како бил третиран

Слободната мисла е повредна од секоја за кана, притисок и уц ена – нема да ме замолчите, само ме направивте посилен!

Во текот на вчерашниот ден, среде бел ден и во време на вршење на моите работни обврски бев лишен од слобода, по што до доцните часови бев држен во полициска станица, без можност за контакт со моите пријатели, роднини и најтесното семејство.

Јавен распит, претрес на мојот дом од страна на 10 полицајци, меѓу кои имаше и воо ружени, мое спроведување од полициска станица до дома во придружба на воор ужени службеници како најголем крим иналец, товарење за дело кое не сум го направил и е АПСОЛУТНА НЕВИСТИНА!

Вчера бев изложен на јавен л инч, за кани и ликувања за моја осуда. Ова е цената на јавното искажување став во Македонија.

Ниту имам мотив, ниту потреба да вознеми рувам цели фа милии со „дојавите за бом ба во средните училишта“.

Очигледно некому му пречи мојата работа со профилот „Боемот“, моите сфаќања, ставови, бескомпромисност во борбата за подобро утре, независноста од политиката и слободната мисла.

„Тоа што не те уби ва, те прави посилен“. Затоа продолжувам со засилено темпо јавно да го искажувам моето мислење, но овој пат наместо под псевдоним ќе го додадам и моето име: Никола Николовски.

Ви благодарам на сите кои бевте моја поддршка и не се посомневавте ни за момент во мојата невиност и заеднички се боревте против дезинформациите чија цел беше да ме оцрнат, омал оважат и да ме деградираат мене и моето семејство.

Јас ќе продолжам да го истакнувам својот став на сите општествени теми, бидејќи најважна ми е поддршката од младите кои бараат промени во општеството.

А оние кои напишаа секакви невистини околу вчерашната случка ќе одговараат јавно пред лицето на правдата и ќе бидат преземени сите расположливи дејствија и мерки!

Утре ова може да биде секој од вас, секој што размислува различно од она што го наметнуваат властите и живеењето во ова „модерно“ време. Затоа, еднаш засекогаш мора да ставиме крај на дезинформациите и вршењето притисок врз неистомислениците.

Боемот 2.0 – Никола Николовски (или популарно кажано „Лицето Н.Н.“)