Стево од Скопје: Занемев кога ми велат, абе ти жив ли си, велам еве жив сум, а од таму – не бе, ти си покоен

Случајот со Украинецот со руско потекло Онишченко кој доби македонски пасош ја отвори пандорината кутиња во јавноста за издавање наши патни исправи.

„А бе, вели – жив си? Не бе, вели, ти си покоен!“ Вака Стево Матевски од службеникот во Управата за матични книги дознава дека нема ниту матичен број, ниту државјанство.

КОД открива како од изводот исчезнале податоците кои претходно ги поседувал.

Масон од Хрватска, изборен изм амник со македонски гласачи на австралиски избори, кошаркарска петорка, многу непознати инвеститори – сите се на листата македонски државјани поминати на владина седница.

Млад фудбалер кој давал голови во репрезентација – одбиен.Како се делат македонските државјанства, колку пати Онишченко веќе го користел македонскиот пасош?

Зошто Европската комисија бара информации за државјанствата доделени во Скопје? Гледајте КОД во недела во 19:15 на Телма.