(ФОТО) Мајстори го насамариле Зоран, му земале 1.000 евра а наместо нова бања добил ноќна мора

Рутинското реновирање на бањата за Зоран Филиповиќ, станало вистинска ноќна мо ра, кога на фирмата која се занимава со работата и платил 1.000 евра, а за тоа, како што тврди, добил нешто што не личи на бања.

Филиповиќ се пожали тврдејќи дека водоводџиите го изма миле: Прифаќаа се додека не земаа аванс. Конкретно, имаше куп шут, кој морав да го однесам на сопствен трошок поради соседите, а изгледаше многу полошо од сега – изјави не среќниот за „Прва телевизија“.

Зоран Филиповиќ вели дека фирмата ја нашол на интернет, дека се регистрирани во АПР и Народната банка на Србија и затоа не очекувал ваков редослед на настани.

– Им дадов вкупно 1.000 евра како 50 отсто за извршување на работите и по една недела уште толку да ја земат санитарната опрема и да ја постават целата.

Значи вкупно 2.000 евра. Откако ја земаа првата половина од парите веќе првиот ден почнаа да доцнат и презакажуваат – тврди Филиповиќ.

Според него, одложувањето продолжило од ден на ден: По два дена го одложија за уште еден ден, па после три дена рекоа за уште еден ден.

Малку доаѓаат, малку работат. Видов дека некои од нив се пи јани. Ставаат боја и си заминуваат. Цел ден го чекаат материјалот – тврди Филиповиќ.

И покрај се, бањата остана во иста состојба. Сето тоа беше пренатрупано, почнаа да прават некоја хидроизолација, не ја ни направија подготовката.

Овде имаше голема дупка, а мајсторот, кој очигледно беше пи јан, истури стиропор за да ја затне дупката – вели Филиповиќ, кој се уште нема сопствена бања.

Зоран решил да ја прекине соработката, а бидејќи не можел да се договори со фирмата, решил правдата да ја бара на суд.

– За почеток побарав да го вратат тој дел за санитарните јазли и да го пресметаат остатокот. Кога видов дека не сакаат да дадат ништо,

– Односно само измислуваат, побарав да ја вратат целата сума. Ниту еден од мајсторите сега не сака да преземе одговорност и да ја заврши започнатата работа – нагласува Филиповиќ.

Адвокатот Војин Шањевиќ вели дека најважно е да се погледне договорот за да се види што е договорено: Многу е важно сите да знаат дека, ако дојдат на суд,

Akо некогаш се најдат во слична ситуација, важно е сите докази да ги имаат навремено подготвени. Често се случува некој да изгуби случај затоа што немал доволно докази. Може да трае и до три години – рече адвокатот.

Компанијата на адресата „Прва“ испратила одговор „дека работите се стопирани по барање на Зоран Филиповиќ, кој бил незадоволен од извршувањето на работите“

Тврдат дека се е направено и до 70 отсто, но поради слободни проценки и постојано незадоволство бањата не била завршена. Тие забележуваат дека тој „одбил секаква комуникација“ и дека сака да комуницира само преку правни структури.

Во овој случај Зоран Филиповиќ не е сам. Со уредниците на Прва контактираат повеќе луѓе кои тврдат дека истото му се случило на Зоран и дека се собрани документите за постапката против фирмата