Александра работи како стјуардеса во Дубаи и нема да верувате колку заработува: Шефот ми плаќа кирија и сметки

Дали навистина работата на стјуардесата е вашата работа од соништата? Ова го открила Александра Кософ од Австралија, која работи за авиокомпанија во Дубаи. Таа раскажа колку заработува годишно, но и какви поволности има надвор од платата.

Именот 33-годишната Александра вели дека заработува многу повеќе од основната почетна плата од 60.000 долари годишно. Колку повеќе напредувате и подолго сте во бизнисот, платата соодветно се зголемува, а Александра е во компанијата десет години.

Таа исто така има целосна медицинска и стоматолошка покриеност, како и поволности како превоз и перење алишта обезбедени од компанијата. Нејзиниот стан и сметки се платени и тоа значи дека таа ја троши целата своја плата за уживање додека патува низ светот.

Нејзината основна месечна плата е околу 1.800 долари, но добива дополнителни 26 долари за секој час летање. Во просек, таа лета од 80 до 100 часа месечно. Тоа значи дека има околу 5.000 долари месечно ако лета во економска класа, а уште повеќе кога работи во прва и бизнис класа и тоа на хартија затоа што платата и е ослободена од данок.

А како што пренесува Дејли Мејл, таа добива минимум околу 60.000 долари годишно, а освен тоа не плаќа ништо за основните трошоци за живот затоа што се е обезбедено за неа.

„Живеам во мојот стан. Можете или да добиете сместување обезбедено од компанијата или да се одлучите за додаток за сместување. Имав среќа. Ова е најдобриот период од мојот живот“, истакнува таа.

Оваа поранешна шминкерка додаде дека сега го живее својот живот од соништата и има неверојатни можности и привилегија да биде дел од кремот на светот.

„Научив толку многу за светот, другите култури, а исто така и за себе – и најдобро од сè, стекнувате неверојатни пријатели на патот“, рече таа.