Анета Наковска првпат обзнани дека можела да ја спаси пријателката заболена од канцер: Но кутрата имаше слепа доверба во тие што не требаше

Има нешто што не ми е јасно и многу ме копка и нервира,кој и зошто баш во овој момент посака да се искажат сите маки на пациентите со тешки болести иј хорор и агонија беа реалност мноооогу години наназад,ме интересира зошто баш сега сите сложно гракнавме,кај бевме досега?

Овие тешки борби со онкологија и хематологија се водат многу одамна!!Јас пред повеќе од 6 години загубив најблиска другарка,Маја Маја Ника Велјановска (нека и е вечен поменот)и никогаш не го преболев тоа ми фали премногу во животот како прво,а друго најтешко ми падна што знам дека можеше да се спаси,ама таа ги слушаше прикаските на тие тогашните што беа главни на онкологија и следеше некои терапии што наводно биле топ и ќе ја оздравеа…ова нешто прв пат јавно го кажувам …

Јас ја молев да ме послуша,сакав да ја однесам во Мексико кадешто постои клиника Стела Марис и доктор Гилберто Алварез кој на природна база успешно ги лекува и најтешките случаеви(видено не е од рекла казала)но кутрата таа имаше слепа доверба во тие што не требаше и дијагнозата никако не ја зема од кај нив за да ми ја даде да му ја проследам на доктор Алварез…

А е толку нормален и приземен човек,секогаш се јавува на телефон не глуми лудило недодирлјив бог како нашиве,а клиниката од Калифорнија морал да ја пресели во Мексико бидејќи бил постојано цел на напади на овие што им го меша бизнисот и всушност навистина потполно ги оздравува луѓето…

Елем муабетов ми беше никој ништо вакво досега не организираше,а толку млади луѓе во последниве десетина години ни отидоа…Ај малку подразмислете луѓе повторно ќе речам,зошто баш сега?!