Апасиев: ДПМНЕ рече „мјау“, така заврши уште едно курчење од лавчињата

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев се огласи на својот фејсбук профили каде што напиша пост во кој вели:

Вмроидите (Ковачки и Петрушевски) поднесоа илјадници амандмани на Законот за вработени во одбраната.

Рекоа дека додека не се донесе ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИ, нема да го одблокираат тој за одбрана.

ДУИ им врати со 10.000 амандмани, а Алијанса не им ја свика седницата на Комисија.ДПМНЕ рече “мјау” и ги повлече своите амандмани. Така заврши уште едно курчење од лавчињата.