Баба Добрила од Дојран на 95 години се пофали: Си купив нов автомобил – ми се оствари големата желба

95-годишната Добрила Чабриќ од Дојран ги придоби симпатиите на целиот регион со учеството и победата во шоуто „Никогаш не е доцна“, а оттогаш оваа жива и енергична супер баба, како што ја нарекуваа на натпреварот, не престанува.

Добрила не крие дека серијата на Жика Јакшиќ, како и огромната поддршка и љубов што ја добива од обожавателите, и го промениле животот, а и секој нов ден.

Добрила покрај тоа што настапува десетта деценија, дели совети за посреќен живот, редовно посетува локали и казина, а сега отиде чекор понатаму и покажа дека годините не и можат ништо.

-Со младоста околу мене, се чувствувам како да сум двојно помлада. Го славам животот секој ден како да ми е последен. Сите ме прашуваат кој е рецептот за долговечност, а јас велам дека едноставно нема, само треба да го сакаш животот и да не се предаваш на староста. Годините се трупаат, но јас не се откажувам – изјави Добрила за Гранд и истакна дека се уште вози автомобил и сама се вози од Македонија до Белград.

– Имав голема желба да купам нов автомобил и ми се оствари. Колата е одлична за мене, мала и удобна, економична и не инспирира лудории. Возам полека и безбедно и тоа ме исполнува, бидејќи се чувствувам одлично психички и здраво и сакам да живеам уште 30 години – низ насмевка изјави Добрила.