Беше актерска ѕвезда на нашите простори – сега се посвети на животот на село и чува 1.800 кози

Актерот Бранко Јанковиќ и покрај успешната театарска кариера, голема слава стекна само со улогата во серијата „Воена академија“. Иако многумина очекуваа дека овој тогаш млад и талентиран човек пред се ќе се посвети на филмот, телевизијата и театарот, тој избра друг пат по кој посветено се движи, а тоа е козарството.

Во селото Гуњаци во Западна Србија, Бранко се посветил на одгледување кози од чие млеко прави разни производи.Господ ме погледна во однос на козите и целата приказна, затоа што никој не беше сериозен во врска со тоа – изјави Бранко своевремено во ТВ личност шоу како и остатокот од нормалниот свет.

Неговата сопруга Наташа, која исто така е актерка, се присети како Бранко во едно интервју изјавил дека целта му била овде еден ден да има дури 5.000 кози.

– Овде еднаш даде интервју и рече, овде ќе има 5.000 кози. И јас стојам на страна и му велам на Бранко, што сонуваш, знаеш ли што се 5000 кози. Но, годинава ќе имаме 1.800. Така што ќе се оствари тоа што ќе го каже – изјави Наташа.Ама Бранко е таков во се. Она на што ќе мисли, го постигнува. И на првиот состанок и кажа на Наташа дека ќе му биде сопруга и тоа го оствари.

-На првиот состанок пиеме кафе, а тој ми вели ќе ми бидеш жена и ќе те носам на свадба во декември. Мислев дека овој човек е луд, но навистина така се случи – рекла Наташа.

-Веднаш видов дека е таа, точка. Таа се согласи. Беше малку исплашена неколку дена додека не анализираше дека не сум луд – низ насмевка раскажува Бранко.Денес игра во претстави, филмови, а секако се занимава и со кози. И ги повикува сите деца да дојдат да видат како е на село.

– Нека дојдат. Нека дојдат сериозно. Со нас можат да се грижат за кози, да купат сено. А што се однесува до мојата актерска работа, не треба ни да зборувам многу за тоа бидејќи тоа води до егоманија. Треба да и се посветиш како и секоја друга работа, но знаеш што велат ако не се качиш, сигурно ќе се спуштиш“, рече Бранко.