Бурна ноќ за македонската полиција: МВР само што се огласи вонредно – се апси наголемо

Соопштение од Министерството за внатрешни работи кое е објавено пред неколку моменти:

-МВР ја известува јавноста дека во полициска станица се четири лица инволвирани во нападот врз вработени во МНАВ, кој беше пријавен денеска (04.01.2024) околу 15.15 часот и со нив се вршат службени разговори, по што во координација со ОЈО ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.

Исто така, се преземаат мерки за пронаоѓање на уште четири лица.

Ја известуваме јавноста и дека МВР во наредниот период континуирано ќе ја обезбедува зградата на МНАВ.