(ВИДЕО) На Наум Петрески му е доста од неправди во Македонија – реши да пее на српски и промовираше нова песна токму на овој јазик

Наум Петрески е еден од најпознатите македонски пејачи на народна музика. Човек кој отпеал многу антологиски хитови и кој секогаш знае да биде актуелен и интересен за јавноста.

Тој често без „влакна на јазикот“ знае да критикува за ситуацијата во државата, како на музичката сцена, така и во целокупното опшество.

Петрески вечерва изненади многумина кога ја објави својата нова песна, но на српски јазик и притоа напиша:

-И еве после доста работење на оваа песна која ја направивме првично како една заедничка историја помеѓѕ Каоничка Млекара и мојата маленкост но се разбира дека е и за секој што сака убава песна.

Наскоро и на сите други медиуми и носачи на звук.Музика и текст Томислав Которчевичи арр.Бане Васиć.