Визер нуди работа во Македонија: Почетна плата дури од 14.600 евра

Визер, унгарска нискобуџетна авиокомпанија, нуди одлични услови за работа во Македонија, поточно во Македонија.

Компанијата гарантира просечна плата од 14.600 евра за капетанот и 4.500 евра за копилотот. Исто така, Визер ветува можност за напредување во кариерата и бонуси.

Што се однесува до бонусот, тој се додава на основната плата, по секои 1.000 часа летање во ерата на Виз, велат од компанијата.

За да привлече нови пилоти и персонал, „Визер“ наведува дека идните пилоти ќе летаат со модерни авиони Ербас А320, дека договорите што ќе ги потпишат ќе бидат на неопределено време, а самата компанија е финансиски стабилна.

Идните пилоти треба да имаат соодветна пилотска дозвола и, меѓу другото, високо ниво на познавање на англискиот јазик, 3.500 фактурирани часови на летот, како и минимум 500 часа летање со авион Ербас А320.