Горан преку ноќ останал и без добиток и без пари: Отидоа низ вода 14.000 евра

Горан Јанковиќ од селото Кораќица кај Младеновац на интернет се огласил дека продава три бикови, не сфаќајќи дека тоа ќе му донесе не волја.

Имено, еден купувач многу брзо дошол со одлична понуда, па се договориле да уплатат милион и седумстотини илјади динари на сметката (околу 14.500 евра). Набрзо семејството Јанковиќ остана со празна штала и празни џепови.

– Не сакав да го пуштам додека не се изврши уплатата. По околу половина час седење, ми покажа порака од неговата банка дека уплатата е префрлена на мојата сметка.

– Ја проверувам пораката, вистина е, пишуваше и број на сметка, име, презиме, се, буквално се. После тоа, извештајот на е-пошта дека не може да се реализира денеска.

– Но во меѓувреме се јавува сметководителот и вели дека парите не можат да бидат денес префрлени затоа што веќе е доцна, било околу пет попладне, но дека ќе биде утре.

Бидејќи се работи за голема сума на пари. Тоа беше 1.700.000 динари. После тоа го исклучи телефонот, немав понатамошен контакт со него, а парите секако не дојдоа – изјави за РТС изма мениот Горан Јанковиќ.

– Мене ова никогаш не ми се случило, а ние се занимаваме со земјоделство од одамна, од кога бев дете и татко ми се занимаваше со земјоделство, ова никогаш не ни се случило.

И порано сум продавал на купувачи, разни маркети, секогаш ни плаќале, и тоа на сметка – вели Горан Јанковиќ, кој остана без четири бикови и една крава.

Случајот е пријавен во полиција во Младеновац, а од Основното јавно обвинителство Младеновац за РТС велат дека преткриви чната постапка е во тек.