Двапати ја видел и решил да закаже свадба: Ферид се женел 10 пати, а дури за единаесеттата смета дека е вистинската – ние сме напатени души

Една од најинтересните љубовни приказни ни доаѓа од еден брачен пар кој претходно поминал низ низа прем режја за сега да ужива во љубовта.

„Во младоста имав многу хирови, бев многу жив, па на 18 години влегов во првиот брак. И така, коцките не се наредија, па заврши. Втора година, втора жена, трета година, трета сопруга, четврта година, четврта сопруга, петта година, петта сопруга, таа ми беше во петта и шеста година, седма година, друга сопруга, деветта година, деветта сопруга, десетта година, десеттата сопруга, ама добро, живеев со неа 19 години.

За жал поч ина, ова е сега единаесетта“, беа зборовите на Ферид Ризвиќ – Фере, човек од Босна и Херцеговина, чија животна приказна ги остави сите без зборови.

Фера, како што рече, го нарекуваат соседите, познаниците и пријателите, денеска ужива со својот Исмета со која веќе три години е во хармоничен и убав брак во нивниот селски дом, селото Ризвиќи кај Фојница.

Исмета, како што рече, ја запознал откако поч инала неговата сопруга со која поминал речиси две децении и не зажалил што уште еднаш се оженил.

“Браковите воопшто не ми одговараа. Во суштина сите жени беа добри, но имав хирови – одев по кафеани, пијачки. Десеттата жена ми беше од Немила и живеев со неа цели 19 години.По чина пред нешто повеќе од три години“, изјави Ферид за телевизијата Татабрада.

Како што рече, Исмета ја запознал преку пријател. Сепак, тој не и ја кажал вистината за бројот на сопруги кои ги имал на почетокот.

Стапив во контакт со неа и двапати отидов кај Исмета и ја закажав свадбата. Таа беше малку ске птична и ме праша: „Како да ти верувам?“. Додуша, тогаш ја излажав, реков дека сум женет четири-пет пати. Подоцна признав“, раскажува Ферид.

За трите години во брак успеаја да се поврзат како да се познаваат со години. Навистина се почитувамат и ценат.

Како што вели Исмета, ги краси љубов и хармонија, која им е пренесена на нивните деца. Имено, и двајцата имаат по две деца, а како што истакнуваат не ги раздвојуваат, туку им помагаат на сите во исто време. Исмета има две ќерки, Ферид два сина.

„Најдовме сроден дух, се сакаме! Не ме интересираше ниту куќата, ниту имотот, само каков човек е. Првото нешто што ги договоривме беа децата, тој има две, а јас две.

Ако му даваме на моето дете даваме и на неговото, ако нема за неговото нема и за моите“, рече меѓу другото Исмета за емисијата на каналот на YouTube „Тата Брада“.