Две студентки го чистеле изнајмениот стан и нашле 13.000 евра – она што го направија е за секоја почит

Две студентки изнајмиле стан во близина на болницата каде што ја одработиле својата пракса. Додека ја чистеле и средувале, нашле торба со 13.000 евра!

Тие без двоумење го пријавиле случајот во полиција, која утврдила дека парите се наследство на починатиот татко на сопственикот на станот. Поради оваа причина, парите му биле предадени на сопственикот.

Во знак на благодарност им ја намали киријата на девојките за следната година. Човекот изјави за локалните медиуми дека е „исклучително благодарен“ што му ги вратиле парите.

Притоа, директорот на болницата во која стажираат девојчињата рече дека ќе ги „пофали“ и дека „ќе им се зголемат оценките“ поради нивната чесност.

Ова е доказ дека искреноста никогаш не останува незабележана, пренесува телеграф.