Добрила шокираше со признанието: Дресирав петел

Најстарата учесничка на музичкиот натпревар „Никогаш не е доцна“, Добрила Чабриќ од Дојран, поминала низ многу интересни ситуации во животот, а сите ги изненадила признавајќи дека тренирала ни помалку ни повеќе туку еден петел.

Добрила прво откри какви животни моментално има како гостинка во емисијата „Гранд магазин“.

– Имам 4 мачки, корисни се затоа што сега немаме стаорци. А имам и една пудлица, малата Лаки која има 5 месеци – рече Добрила и потоа шокираше од откритието:

– Имав кокошки што ги фрлија моите родители во Ѓевѓелија. Случајно одам да му земам инекција на кучето на ветеринар и гледам фрлена кокошка. Ја земам и тоа пиле се претвора во прекрасен петел. Го тренирав така што тој беше на моето рамо, така што кога плетав на машината, тој го влечеше конецот. „Бакни ја мамо“, а тој цмок цмок.

Му велам да си оди дома, а тој всушност оди таму каде што беа кучињата и ги рашири крилјата. Мислам дека животните се еден вид човечка реинкарнација – изјави Добрила во емисијата на магазинот Гранд.