Добро ситуиран сум, имам плата за која многумина во Германија сонуваат – Даниел бара жена за брак и ветува многу

Имаше многу добра кариера и заработуваше добра сума на пари, но се уште нема ниту еден ден работно искуство од својата татковина! Токму затоа решил да замине во Германија, каде што денес живее и работи.

Бото, како што го нарекуваат, е познат и како ријалити ѕвезда од Босна, победник на локална програма за реално шоу благодарение на која освоил 25.000 евра кои ги вложил во реновирање на својата куќа, купил автомобил – караван Меган.

Неговата најголема желба во животот била да го добие потписот на Марина Туцаковиќ, за која рече дека е убава, чесна жена, добра и голем професионалец во бизнисот, но за жал таа почина. Шоуто му донесе голем публицитет и огромна популарност, луѓето го препознаа и кога по победата дојде од Сараево во неговата Чапљина, луѓето го пречекаа на железничката станица! После тоа издаде албум.

Даниел Бото рече дека дошол во Германија поради стаж бидејќи немал ни ден во Босна, а пред да стане ријалити ѕвезда, работел со својот татко во градежништво. Што се однесува до училиштето, тој завршил за келнер.

Она што е интересно е дека Бото дошол во Германија поради пензијата и работното искуство, но очигледно е дека би сакал и да си го збогати животот, па би сакал да го контактираат жени кои се за брак бидејќи не би сака да биде сам.

– Доброситуиран сум, имам плата за која многу луѓе во Германија само сонуваат – вели Бото, кој доставува пошта и пакети низ Минхен и вели дека има и бакшиш. Дошол во Германија кога видел оглас во кој се бара возач и многу сака да вози.

-Веднаш ја добив работата, ме препознаа многу луѓе од БиХ и Хрватска – вели Бото. Минхен му е убав, но е многу тешко бидејќи е голем град додека малку не го запознаеш.Веднаш најде стан, киријата е скапа, но кога имаш добра плата, што ти е гајле, вели.