Д-р Аспазија Софијанова шокираше со признанието: Тоа го направив уште пред 30 години со помош на кумот

Д-р Аспазија Софијанова која е врвен доктор педијатар од Детската Клиника гостуваше во емисијата Нешто Конкретно кај Снеже Велков.

Популарната Цули разговараше на низа теми, а за првпат откри и една лична работа за јавноста.

-Имав 20 годинини, бев втора година на факултет и веќе се гледав како докторка. Поради генетските предиспозиции така и ја бев како мајка ми, баба ми, тетките.

Јас потекнува од традиционално семејство и тоа беше тешко да се разбере. Зборам за пред триесет години кога овде за тоа нема абер.

Па така решив и ги намалив своите гради и тоа кај мојот кум. Отидов на дежурство кај Мишковски, за замоливи и се оперирав. Потоа кога се видов себеси тоа беше емоционален момент