Животот на овој брачен пар го шокира регионот: Му почина сопругата, па заведе 25 години помлада од него – дојде да му ги чува децата

Врската помеѓу Суад (49) и Мерсада (24) од Босна го заинтригира регионот. Имено, тие седум месеци живеат во складна заедница со 12 деца, од кои ниту едно не е вообичаено, додека ни 25-годишната разлика не им пречи, а како што велат „најважна е хармонијата“.Се сакаат и се грижат еден за друг, а тешката финансиска состојба не им прави проблеми, како и тоа што воопшто немаат струја, туку користат генератор.

– Кога имам пари земам гориво за генератор, кога немам седиме во темница. На училиште одат пет деца. Скоро една година не работам никаде, бев на операција, а двапати бев ранет. Не сум веќе подготвен за некоја напорна работа – вели Суад за каналот YT „ТВ Краина“.

Во донираната куќа се вселил пред пет години, но сè уште не добил приклучок за струја, вели дека има огревно дрво. Живеат од детски додаток, иако тој на секој начин се труди на семејството да му обезбеди подобри услови за живот.

Сопругата на Суад, која му родила 10 деца, починала во јануари 2022 година, по што тој останал сам со сите свои наследници, додека и неговото здравје било загрозено. Од друга страна, Мирсада по шест години брак се разведе од сопругот со кој има и две деца од 3 и 5 години.И двајцата велат дека си се допаднале кога првпат се сретнале.

-Првпат ја видов на базените и веднаш ми се допадна. Кога видов како се однесува со децата, уште повеќе ме привлече. Никогаш не би можел да бидам со постара жена, ниту со некој на моја возраст, само со помлада – признава Суад.

По само осум дена од врската, таа се преселила да живее кај него, без знаење на семејството. Иако на почетокот имало несогласувања со најблиските, тие тврдат дека сега се е во најдобар ред, и дека ја прифатиле одлуката да живеат со Суада.

– Добро се навикнав, нема врска со годините. Најмногу ми се допаѓа што е добар и искрен. Прво контактирав со него, убаво си поминувам со него и немам проблеми со семејството. Со децата одлично се согласувам, сите ме викаат мама – вели МирсадаТие сакаат да им се придружат нејзините две деца од првиот брак, откако ќе заврши бракоразводната постапка.

– Никогаш не можам да имам премногу деца. Размислете каде ќе бевме сега, ако нашите постари немаа многу деца. Планирам да имам уште деца, барем две во име на љубовта. Има голема љубов меѓу мене и мојата сопруга. Иако сите се изненадени од разликата во годините, не сме се карале од првиот ден. Има само таква хармонија меѓу нас, и меѓу децата и неа – смета Суад.