Здравствените легитимации – книшки се непостоечки и неважечки документи – вели познатиот македонски доктор

Докторот Ненад Лазаров кој беше матичен и работеше во своја амбуланта, а сега е во приватна установа како гинеколог често знае да се огласи на фејсбук.

Така беше и овојпат кога се огласи со објава која предизвика доста реакции и притоа напиша:

Здравствените легитимации – книшки се непостоечки и неважечки документи.

Истите се укинати и исфрлени од употреб од државата т.е. фЗО со воведувањето на електронска здравствена картичка која исто така веќе не постои.

Документ за покажување осигурување пред медицинска институција во моментов е лична исправа.