Има милион прегледи и свои фанови – синот на нашата позната пејачка тргна по нејзините: Гордата мајка пука од среќа.

Пејачката Тијана Дапчевиќ неодамна за Гранд проговори за успехот на нејзиниот син Вук, кој реши да тргне по нејзините стапки.

Наследникот на пејачот решил неговиот повик во животот да биде музика, но во сосема поинаков правец од оној што го изведува Тијана.

– Тој е заинтересиран за музика, за што сум многу среќен, се занимава со продукција и од клучно значење ми е да знае што сака и што сака да прави на млада возраст. Тој е заинтересиран за продукција, има свој профил на „Спотифај“, каде ја презентира својата музика и има свои обожаватели, над милион слушатели – вели гордата мама за Гранд.

Тијана признава дека Вук веќе има постигнато забележителни резултати и гордо истакнува дека наскоро ќе се појави на меѓународен фестивал.

– Сега оди на некој фестивал, а бидејќи е малолетен, мама и тато одат во Амстердам, на фестивалот за фонк музика што го прави, тој е исклучително популарен во круговите на таа музика. Јас сум горда мајка – додаде таа.