Им дадовме се што имаме, а сега не сакаат ни да не погледнат – животната приказна на Божена се чита со кнедла во грлото

Многу родители вложуваат се во своите деца и се трудат да ги воспитаат најдобро што можат и да им обезбедат се што можат. Сепак, многу од нив се разочаруваат од своите деца, прашувајќи се каде згрешиле и зошто не обрнуваат внимание на нив во староста.

Исповедта на брачна двојка која пречека внуци, но никој не сака да ги погледне, расплака многумина. Тие за „Моје Вриеме“ открија детали од својот живот.

„Мојот сопруг и јас ги сакавме нашите деца и им удоволувавме дури и кога другите не критикуваа и велеа дека тоа не е добро за нив, дека не сме во право. Сега сме разочарани“, рекла бабата. Прво, објаснува тој, се тргнало наопаку со нивната ќерка.

„Ќерка ми ни го сврте грбот поради расправијата што изби кога со сопругот и кажавме дека не се однесува добро со детето. Внукот плачеше во ситните часови и мораше да се заложи за казна, што нè повреди.

Потоа викал дека е гладен, а таа му одговорила дека сега како казна што не јадел на време смеел само да пие вода. Ние како родители или баби и дедовци одговорно кажавме дека мислиме дека ова не е добро за детето. Таа се налути и ни кажа страшни зборови и не остави“, раскажува госпоѓа Божена.

Тие двајца доживеаја целосно отфрлање од најродените, а тоа најмногу ги боли.Се надевале дека барем синот ќе ги погледне, но, како што тврдат, биле напуштени и од него.

„Не сме се слушнале со години и не сме ги виделе ќерката или внуците. По неколку години на сопругот му се слошило, дошле да го посетат, но на кратко. Тоа е тоа. Не сме добри, колку и да ни се допаѓа“, низ солзи вели Божена.