Ковачевски: СДСМ ќе извојува двојна победа

Лидерот на СДСМ, Димитар Ковачевски и денеска беше активен и се огласи на социјалните мрежи.

Екс премиерот на својот фејсбук профил напиша:

-СДСМ има победнички претседател! Стево Пендаровски, ќе биде новиот претседател на Република Северна Македонија, со убедлива и гарантирана победа.

СДСМ ќе извојува двојна победа и на претседателските и на парламентарните избори, затоа што граѓаните ги препознаваат прогресивните социјалдемократски политики кои значат подобар европски животен стандард, економски развој, социјална правда, еднакво и достоинствено општество.