Крадци им се вселиле во семејната куќа – сопственичката преплашена: Ни однесоа се

Арогантно, да не може поарогантно… така наједноставно може да се опише ситуацијата што го снајде семејството Костиќ на семејниот имот во селото Остра кај Чачак.

Иванка Костиќ иако со години живее во Белград, никогаш не помислила дека семејниот дом на нејзиниот сопруг, кој се наоѓа во споменатото село, ќе биде ме та на кр адци кои не само што украле се што можеле од него, туку и практично се вселиле таму.

-Кога влегов во куќата најдов хаос, се беше превртено наопаку. Не можев да се соземам од шо кот. Не знам што немавме овде, ги скршија решетките и фиоките да земат, имаше многу нови работи

Што да ти кажам, се беше во куќата, не можам да кажам што е земено, а што не. Како што ни кажаа, таму биле десетина дена, никој не ни знаел кои се – изјавила за РИНА Иванка Костиќ, сопственичката на куќата.

Соседите кои живеат во близина први после неколку дена забележале дека има луѓе во куќата, кога сфатиле дека нешто чудно се случува веднаш реагирале и го повикале семејството.

– Видов автомобил и помислив дека дошле од Белград, после тоа поминав и видов дека автомобилот си оди и тогаш помислив на секакви работи и му кажав на мојот сопруг дека нешто чудно се случува.

И јас доживеав голем шо к, ни се случи некој да ни укр аде нешто, се јавив и реков дека овде во Остра почнуваат да се случуваат краж би – вели сосетката Лепа Белиќ.

Осомничените за овој граб еж се изнесени пред надлежните органи и ќе одговараат за своите постапки. Кога дошла полицијата, провалниците се обиделе да побегнат, но безуспешно.

Мештаните додаваат дека се уште се во страв, поради се што се случувало во нивното село.

– Сè ми беше сомнително, со денови беа таму, само така се направија дома, пола Остра ги виде од автобус, но никој не разбра, никој не се надеваше.

Кога ги виделе полицајците скокнале од терасата низ прозорците. Девојка која исто така била во групата провалници ја скршила ногата кога скокнала. Страшно е тоа што се случува, го нема ни на филм, додаде соседот Драган Белиќ.