Леонора отишла да поправи заб и не се разбудила после анестезијата – уапсени две лица

Леонора Шала (35) почина во приватна клиника во која отиде да го поправи забот во Малишево во општината Ораховац.

Таа, како што пренесува лајми.нет, не се разбуди од анестезија дадена на неа. Две лица се уапсени за нејзината сомнителна смрт.

Членовите на нејзиното семејство рекоа дека Леонора била здрав и дека таа само отишла да си го лекува забот.

„Нејзината смрт се случи на приватна клиника. Таму почина. Таа беше здрава жена … имаше четири деца во Италија. Таа дојде на одмор на Косово“, рекоа тие.

За потсетување, и кај нас се случи младо лице да го загуби животот при одење на стоматолог што кај многумина во тој момент побуди страв од можните исходи.