Македонката Билјана проговори за својата покојна мајка, поради неа направила неверојатна работа во „Никад није касно“: Емоциите се страшни

Билјана Зероска, Македонка која живее во Лондон, оваа недела се претстави во емисијата „Никад није касно“, во која се пријавила поради нејзината покојна мајка. За порталот ГрандОнлине откри откри со што се занимава и каков е животот во Лондон.

– Во Лондон сум шест години, нуди многу за луѓето кои сакаат дека секогаш нешто се случува, иако тоа е навистина урбано и брзо. Работам како фармацевт, но пеам и во хор каде сите луѓе се над 40 години, а секогаш настапуваме од хуманитарни причини. Сакам да одам таму – вели Зероска.

Иако е музички образована и отсекогаш ја сакала музиката, поради влијанието на нејзиното семејство, таа никогаш не била охрабрена да ја направи нејзината примарна занимање.

– Потекнувам од семејство каде што имаше медицина и музика, но музиката секогаш беше план б. Сите свиревме и пеевме, но јас немав друг избор освен да изберам професија, избрав фармација. Организирав детски фестивали и затоа не настапив доволно и покрај моето музичко образование – вели Биља.

Со појавувањето во ова шоу натпреварувачката сакала да и исполни една голема желба на својата почината мајка.

-Тоа беше желбата на мојата покојна мајка, која не ја пропушти оваа емисија, а кога пеев на корона време со еден хит на Фејсбук, ми кажа дека ќе ме пријави, но потоа почина, а потоа ќерките ме пријавија. Чувствувам дека е со мене и емоциите се страшни, чувствувам дека ме поддржува – изјави таа за Гранд, а целото интервју можете да го погледнете во видеото на почетокот на текстот