Македонскиот пејач се пожали: Додека другите гости јадат октопод и лигњи со сос од Тартуфи, јас јадам сендви со шунка

Се наоѓаме во сред летна сезона кога многумина ги користат годишмите одмори.

Меѓу нив се и многу познати Македонци кои решија да заминат м море.

Еден од нив и е пејачот Спасе Силјановски кој на својот фејсбук профил напиша:

Нема послатко од тоа утрото во Дубровник да го започнеш со сендвич од шунка и поглед кон јадранот, додека гостите долу во ресторанот нарачуваат Октопод и лигњи со сос од Тартуфи.

п.с. Шунката е земена на акција 2 за 10е