Милионер за малку ќе завршел во несреќната подморница: Го откажав патувањето во последен миг – никогаш нема да заборавам што кажа шефот

Милионерот од Лас Вегас, Џеј Блум, објави пораки со Стоктон Раш, извршен директор на OceanGate, нудејќи му нему и на неговиот син цена за „последна минута“ да се качат во несреќната подморница Титан. Блум одбил понуда од 150.000 евра по лице, наместо вообичаената такса од 250.000 долари, поради безбедносни причини, пишува Дејли мејл.

– Ја изразив мојата загриженост за безбедноста, а Стоктон ми рече дека постои ризик, но дека патувањето со подморница е побезбедно од летањето со хеликоптер или нуркањето. Тој беше апсолутно убеден дека е побезбедно од преминувањето на улицата. Сигурен сум дека навистина веруваше во тоа што го зборуваше, но очигледно многу погреши, напиша Блум на Фејсбук.

Во февруари оваа година Раш ги замоли Блум и неговиот син Шон да го преселат патувањето во мај. И двете мајски нуркања беа одложени поради временските услови, а патувањето беше закажано за 18 јуни – датумот на несреќното патување.

– Му кажав дека поради обврски не можеме да одиме пред следната година. Нашите места останаа за Шахзада и неговиот 19-годишен син Сулејман кои ги загубија животите на оваа екскурзија. Почивај во мир, а што се однесува до Шон и јас, ќе одвоиме една минута да застанеме и да ги помирисаме розите. Никогаш не знаеш што ќе донесе утрото, рече тој.

Откако разговараше со пријател, Шон беше многу загрижен за безбедноста на подморницата, тие зборуваа за тоа како структурата се справува со притисок, контакт со лигњи или кит. Директорот на OceanGate ги увери во безбедноста бидејќи во последните 35 години немало ниту една несреќа во невоени подморници.

Директорот на Титаник и експерт за подморници Џејмс Камерон ја предвиде катастрофата што се случи неколку дена пред да се најдат остатоците. Камерон 30 пати ја посетил најпознатата морска несреќа во светот и тврди дека овонеделната трагедија има одредени сличности со катастрофата во 1912 година кога капетанот ги игнорирал предупредувањата за приближувањето на сантата мраз и продолжила со максимална брзина.

– Пребарувањето на крајбрежната стража изгледаше како продолжена кошмарна шарада со луѓе кои трчаат наоколу зборувајќи за звуци од удари, кислород и други непотребни работи. Знаев дека подморницата е веднаш под нејзината последна позната длабочина и позиција, токму таму каде што ја нашле, вели Камерон.

Според судските документи, поранешен вработен во OceanGate претходно изразил загриженост за безбедноста на подморницата Титан. Дејвид Лохриџ тврдеше дека бил отпуштен затоа што предложил да се направат повеќе истражувања пред да им се дозволи на луѓето да влезат во подморницата.

– Сега имаме уште една руина која заврши на дното бидејќи никој не ги послуша предупредувањата, изјави Камерон.