Наум Петрески се огласи од кафана, но кажа на кое јадење внимава поради здравје

Наум Петрески е еден од најпознатите македонски пејачи на народна музика. Човек кој отпеал многу антологиски хитови и кој секогаш знае да биде актуелен и интересен за јавноста.

Пред некој ден се огласи со фотка од кафана. Во уста со пура, во рака телефонот а пред него мешана салата, ракија и пиво. Притоа во описот на истата стави.

-Се можело и вака. Кај Шики во Бардовци. Кој бил знае, порача Наум.

А под објавата следа бројни реакции и коментари, а еден од нив му порача: Само топол леб фали. Жежок од фурна, на што Наум кажа:

-Имаше, ама го избегавам. Не заради линијата, туку заради здравјето