Наум Петрески се соочува со проблем, па се огласи: Истрагата е во тек

Без сомнение Наум Петрески е еден од најпознатите македонски пејачи на народна музика. Човек кој отпеал многу антологиски хитови и кој секогаш знае да биде актуелен и интересен за јавноста.

Тој често без „влакна на јазикот“ знае да критикува за ситуацијата во државата, како на музичката сцена, така и во целокупното опшество.

За Наум е познато дека е страствен риболовец, хоби кое и тоа како го практикува и негову веќе со години наназад.

Петрески се огласи на својот фејсбук профил и сподели со каков проблем се соочува:

-Појавени се многу лажни лица кои користат наши слики со лажни профили. Истрагата е во тек.