Објавено зошто двајца од петмината првично приведени за убиствата се ослободени

Како што е познато, првично, пред неколку дена беше објавено дека пет лица се приведени како осомничени за убиството на Вања и Панче.

Сепак пред лицето на правдата, односно пред дежурен судија беза извадени три лица за кои беше кажано дека има цврсти докази и признание дека биле вмешани во убиството.

Но две лица биле ослободени, а министерот Оливер Спасовски откри и зошто.

-Двете лице ги ослободивме бидејки констатиравме дека немат вмешаност во убиството. Тоа се лица кои го изнајмувале возилот Рено Кангу на партијата на осомничените, а возило кое цело време било во придружба на Цитроенот со кој бил извршено грабнувањето, кажа Спасовски.