Ова е убиеното момче од Македонија во Германија: Ни криво ни должно излегло на прослава и не се врати дома,

Јусуф Јусуфи на фејсбук се огласи емотивно и го откри идентитетот на убиенот Македонецо во Германија:

-Убиено златно дете од Жировница ( Маврово-Ростуше ) мој соселанец .За жал Германија насобра секакви будали од сите страни на светот и стана една од најопасните држави.

Иако законот можеби функционира, но опасноста не изостанува, а после изгубен млад живот, се е залудно дали убиецот ќе биде фатен и осуден …
Ова нека биде поука и апел до сите деца, тинејџери и родители :

Внимавајте каде излегувате и избегнувајте било какви провокации и инциденти. Детево ни криво ни должно излегло на прослава и не се врати дома, судбината такасакала, да биде на погрешно место во погрешно време .

Неговите родители скоро дојдени тука во посета, а ќе се враќаат назад со синот во ковчег …..наша гурбетска трагична судбина .Сочуство до фамилијата.