Петар со стар апен заминал на море, а со фичо ја обиколил Југославија: Луѓето се воодушевуваат кога ќе го видат

Повеќе од 500 километри и 15 часа возење биле потребни за Петар Перовиќ од Либан да стигне до црногорското крајбрежје од родното место со мопедот „APN 4“, пишува Јужно вести.

Со истиот мопед планира и патување до Загреб, кој го посетил со „фицата“ од 1983 година, а со него патувал и во сите главни градови на поранешна Југославија.

Како што истакна 23-годишниот Петар, вози мотори од средно училиште, а одамна имал желба да оди на далечни дестинации со мотори со помал зафат. Патот до Црна Гора, вели Перовиќ за Јужни вести, бил заморен и често застанувал поради дефекти.

– На патот имаше проблеми, пред се ланецот се протегаше и поради тоа постојано паѓаше, па морав да правам паузи. и врати го.но за среќа немаше поголеми дефекти. Сега не е голем успех, но мопедот од 49 кубици помина 500 километри низ Нови Пазар и тие големи кривини, „Апенац“ добро се држеше – изјави Перовиќ.

Тој се осмели да вози мопед произведен во 80-тите, бидејќи знае механика и не му е туѓо да ги поправа дефектите на патиштата.

– Јас сум свој механичар, сам ги поправам сите коли и мотори, затоа и го започнав патувањето бидејќи знаев дека ќе успеам да решам секој проблем. Носев со себе резервно палење, гума, дизни, алати, за се што потенцијално може да ми направи проблем. Тоа се сите фабрички дефекти на мопедот „АПН 4“ – изјави Петар Перовиќ.

Тој го испланирал патот до Либан преку Косово и Метохија, каде што настанале првите поголеми проблеми, вели Перовиќ и додава дека фарот престанал да работи среде ноќ.

– Во еден момент останав без гориво, бидејќи немаше пумпа на повидок. Ми се скрши фарот, останав без светло, но мислев да купам запалки што имаат светла, па максимално го осветлив патот. Меѓутоа, да не беше месечевата светлина што ми го осветлуваше патот, не сум сигурен како ќе стигнев, ќе требаше да чекам да се раздени – изјави Петар.

За Петар Перовиќ, патувањето до главните градови на поранешна Југославија со фичо е многу поголема авантура, пред се поради поминатите 3.000 километри, но и поради позитивните реакции на луѓето што ги сретнал попатно.

– Да го игнорираме фактот дека таа кола често се расипува, но не знаев дека луѓето од поранешните републики толку го сакаат фичото. Каде и да сум – постојано доаѓаа до мене да ја погледнат колата и им беше мило да видат дека денес ја возат уште помлади луѓе, бидејќи се сентиментално врзани. На „Апен“ не реагираат, повеќето гледаат само стар мотор, додека ентузијастите точно знаат за кое возило се работи – изјави Перовиќ.

Од Либан отпатува за Подгорица и Будва, од каде го започна своето патување за Сараево и Бања Лука, а потоа за Загреб и Љубљана. Пред патувањето за Подгорица, вели Петар, отишол во Скопје, а најголемата несреќа му се случила во Охрид, кога му се дупнала гумата.