Платила 1.000 евра за дрва – ги истовариле ноќта, а сабајлето има што да види

Многу граѓани побрзаа навреме да се обезбедат со огревно дрво, но за тоа покрај пари потребно е искуство за да не бидете мета на измами на продавачите.

Тие користат разни тактики за да наплаќаат многу повеќе кубни метри дрва од она што го носат во дворот, а токму на тоа ги предупреди Србинка на социјалните мрежи.

“Човекот ни донесе дрва ви дворот. Наплати за 5,5 метри кубни, човекот што дошол да ги сече вели дека овде има едвај четири метри. Ако некој продава дрва, еве ме мене на која можеш да му наплатиш 1000 евра за десет метри, а да скратиш два кубика.

Добро плаќам, плус искрена сум, плус глупава сум. Дополнителна комбинација“, се пожали таа на Твитер и предизвика низа коментари.

„А по која цена плативте за метар кубен? Понекогаш ми се чини дека е подобро да се купат брикети, сложени, одмерени, на палета, да, скапи се, но во споредба со вакви крадци“, прашува еден корисник во коментарот, а авторот одговорил:

9.000 беше метар, иако денес човекот што го пресече ми рече дека го купил за 8.000 и дека дрвата се подобри од моите“.